Viziune pentru viitor


Romaqua Group Borsec este o companie cu capital integral autohton și privat, înființată în anul 1998, cu o cifră de afaceri de peste 170 milioane de euro. În cei peste 23 de ani de activitate s-au realizat investiții semnificative însumând peste 250 de milioane de euro, mai ales în tehnologii și echipamente de vârf la nivel mondial, în vederea obținerii de produse la cel mai înalt standard calitativ.

Grupul are aproximativ 2.000 de angajați repartizați în 7 fabrici, în localitățile Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni. Fabrica de bere de la Sebeș este un proiect greenfield finalizat în anul 2008, beneficiind de cea mai modernă tehnologie disponibilă la acel moment pe plan mondial.

Lider în România


Romaqua Group este lider pe piața apelor minerale naturale cu brandul Borsec şi pe piaţa băuturilor răcoritoare plate cu brandul Giusto Natura. Brandul Albacher deține un loc fruntaș pe piața berii.

Romaqua Group - o companie pentru un mediu verde


Proiecte de protecție a mediului.
Tehnologii orientate spre realizarea de economii de combustibil și energie.
Recuperarea și valorificarea deșeurilor.
Managementul performant al consumului de apă și CO2.

Investiţiile directe şi indirecte privind protecția mediului sunt concretizate în tehnologii ce conduc la economii de combustibil şi energie, reducerea noxelor, deşeurilor etc., în proiecte de mediu, protejarea rezervaţiilor naturale, în procesul de recuperare şi valorificare a deşeurilor rezultate în urma producției, protecția perimetrelor hidrogeologice, reciclarea internă a preformelor, stații performante de epurare ce garantează evacuarea unei ape curate, managementul performant al consumului de apă şi CO2.

Media consumurilor energetice ale companiei este redusă la 80% față de media ramurii industriale, datorită managementului eficient al organizării producției la toate fabricile companiei.

Consumul de material PET pentru formarea preformelor și a ambalajelor a fost redus în medie cu 10% prin optimizarea internă a rețetelor și proceselor tehnologice.

Certificatul de sustenabilitate CHEP subliniază economiile în domeniul mediului realizate de Romaqua Group prin implementarea modelului sustenabil de utilizare prin inchiriere a paletilor albaștri și reprezintă o contribuție semnificativă în tranziția către o economie circulară a sectorului FMCG din România.

Date identificare


Romaqua Group Borsec S.A.

Sediu social: Str. Carpați nr. 46, Borsec, Jud. Harghita
Cod fiscal: J19/297/2008
Cod unic de identificare: RO402911
Cont bancar: RO84CECEB 31930RON3405700 CEC Bank
Capital social: 23.316.523,00 RON