Ideală pentru bebeluși, recomandată pentru întreaga familie


Apa minerală naturală oligominerală Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpați, la o altitudine de 1.100 m, în zona protejată a Parcului Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. Cu o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă de numai 105 mg/l, Aquatique este o apă minerală naturală recomandată pentru consumul frecvent al întregii familii.

Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată de bebeluși și copii, conținutul recomandat de minerale al apei fiind sub 120 mg/l.

Desemnată cea mai bună apă minerală plată de către mame


Apa oligominerală naturală Aquatique – câștigătoare la categoria “Apă minerală plată pentru sugari și copii mici”.

Studiul, realizat de revista Forbes România în colaborare cu agenția D&D Research, s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2016, incluzând o amplă cercetare a opiniei mamelor la nivelul întregii țări.

Topul a fost realizat pe baza răspunsurilor mamelor cu vârsta între 22 și 35 de ani, care au copii cu vârste între 0 și 5 ani, și care locuiesc în 41 de orașe din România cu peste 50.000 locuitori. Mamelor li s-a cerut să precizeze ce apă minerală plată folosesc pentru copilul lor, să numească marca de apă în care au încredere, care este cea mai sigură pentru copilul lor și să denumească brandul de apă cu cel mai ridicat nivel de calitate.

Aquatique a obținut cel mai mare punctaj la toate aceste criterii, fiind desemnată cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici.

——

În noiembrie 2017, mămicile reconfirmă că apa minerală naturală Aquatique este cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici, studiul fiind realizat de Institutul D&D Research, la inițiativa revistei Forbes România.

——

În anul 2008, Aquatique a primit distincția „Grand Gold Medal“ de la Institutul Internațional de Selecție a Calității – Monde Selection Bruxelles.

——

În 2019 și 2020 în cadrul concursului de degustări organizat de International Taste Insititute la Bruxelles, apa minerală Aquatique a fost apreciată cu 3 stele (Superior Taste Award).

——

În noiembrie 2021, Brandul Aquatique a fost desemnat pentru a treia oară „Cel mai de încredere brand de apă minerală plată pentru copii”, în cadrul studiului Forbes Brands for Kids.

——

În noiembrie 2022, apa Aquatique a fost desemnată pentru a patra oară “Cea mai bună apă minerală plată pentru copii”, în cadrul studiului Forbes Brands for Kids.

Confirmată de specialiști


Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu”

Ca o confirmare a proprietăților sale benefice pentru bebeluși, în urma efectuării unui studiu clinic, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa minerală naturală Aquatique corespunde criteriilor indicate pentru prepararea alimentelor destinate sugarului.

Societatea Română de Pediatrie

De asemenea, și Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebelușilor si copiilor.

Apa, element esențial în nutriția corectă a bebelușilor


Pentru copiii mici şi pentru sugari, consumul unei cantităţi suficiente de lichide este esenţial pentru sănătate. Greutatea lor corporală constă în mare parte din apă, aşa încât este vital să-i menţinem pe cei mici bine hidrataţi.

În cazul în care bebelușul este alăptat exclusiv la sân, nu există nevoia hidratării suplimentare cu apă, ceai sau alte lichide. Însă, dacă alăptarea la sân nu este posibilă, formula de lapte recomandată de medicul pediatru este cea mai bună soluție de hrănire a acestuia. Astfel, de o importanță cardinală este calitatea și compoziția apei cu care se prepară formula de lapte.

Ministerul Sănătății recomandă ca sugarii să fie hrăniţi numai cu lapte, fie la sân, fie din biberon, până la vârsta de şase luni, după care în alimentaţia copilului pot fi introduse şi solide. Băutura ideală pentru bebeluş este laptele sau apa.

Introducerea apei ca băutură alternativă va contribui la învăţarea unor obiceiuri bune pentru copil. Apa este substanța primordiala din majoritatea alimentelor și, de la paharul cu apă necesar hidratării și până la apa folosită la gătit, nevoia de apă de bună calitate este imperioasă. Așadar, trebuie folosită o apă care are un conținut scăzut de minerale (< 120 mg/l), iar societățile de pediatrie europene recomandă concentrații de sodiu în apa destinată hrănirii și hidratării bebelușului mai mici de 20 mg/l.

Aquatique, recomandată pentru hidratarea întregii familii


Din punctul de vedere al compoziției chimice, apa oligominerală plată este cea mai indicată pentru a se consuma pe perioade foarte lungi.

Necesarul zilnic de apă depinde de înălțime, greutate, temperatură ambientală, stare de sănătate, nivel de activitate și alimentație. Recomandarea specialiștilor este un consum de 30-40 ml de apă per kg-corp pe zi. Pentru majoritatea oamenilor care trăiesc într-un climat echilibrat, doi litri de apă ar putea fi suficienți pentru o bună desfășurare a proceselor vitale.

Apa și ceaiul sunt principalii reprezentanți ai lichidelor care mențin silueta. Îți recomandăm să prepari ceaiul cu apă oligominerală plată, deoarece prin fierbere nu se elimină nitriții, nitrații precum și metalele grele care se pot găsi în apa de la robinet.

Esențială în menținerea unui stil de viață sănătos, precum și în cazul regimurilor de slăbire


Apa are un rol important în dizolvarea și transportul nutrienților în întregul organism: vitamine, minerale, hidrați de carbon și oxigen. Ea este esențială și în cazul proceselor de digestie, asimilare, eliminare și îndepărtare a toxinelor din organism. Așadar, chiar dacă suntem într-o dietă sau nu, este întotdeauna foarte important să consumăm apă suficientă pentru a evita deshidratarea. Dacă aportul de apă este prea mic, abilitatea de a transporta nutrienții este compromisă, fapt ce se va resimți rapid la nivel muscular.

  • Ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism (cu cât organismul conține mai multe toxine, cu atât se pierde mai greu excesul ponderal).
  • În faza inițială a regimului se pierde în special apa care trebuie să fie înlocuită pentru a evita deshidratarea.
  • Consumul suficient de apă ajută la prevenirea constipației.